BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 23, 2011

HaNya DyE sEoRanG

ari ni nak story pasal adik aku...dialah satu-satunya lelaki dlm family selain drpd abah...nama dye MAZRUL SHAYRYZAL tapi semua org panggil 'IJAI'...tapi aku je yg spesel cikit coz aku je yg panggil dye 'ADIK'..hehe...dye ni mmg manja cikit al-maklumla da la anak bongsu kan pastu dikelilingi dengan akak2yg da sememangnye pompuankan...huhu...dye ni mmg sensitip tp dye x de la sampai kategori lembut...still macho ag...tgk la kan adik sape...hahahaha

adik...tyme ni de kat kg uma abah...


aku mmg syg giler la kt adik aku ni...dye sorg je  la adik yg aku ade...x mcm akak2 yg lain dorg byk adik lg bwh dorg...kuikuikui...so, perhatian lebeh cikit la kat dik aku ni...tambah2 lg dari kecik dye x dpt rasa kasih syg mak sgt kan...mak pergi pon i=tyme 2 dye baru 4 thn tp sejak umo 2 thn mak da x dpt nk jaga dye coz tyme 2 mak da sakit...so dye putus susu pon awal...sian adik...=( da la mak betol2 nak dpt anak laki sampai sanggup ambik risiko ngandungkan dye (tyme 2 mak de darah tinggi) tp sygnye x dpt nk bersama adik lame...nak wat cane Allah lebih syg kan mak...='(


adik ngan aku....same x muka kitorg??


sebelum mak pergi mak de pesan nak wat kenduri besar-besaran mase adik berkhatan...mak ckp kalo mak da x de pon dye suruh kitorg tunaikan hajat dye...tyme 2 adik da nak masuk darjah 1 (thn 2001) kitorang wat kenduru khatan utk dye...siap wat pelamin bagai...betul2 mcm org nk kawin...sape punye keje lg kalo x ku ngn akak2 yg setup pelamin ngan segala bagai...kalo korg nak tau siap berarak pusing satu taman ngan kompang lg tu...pergh!!!! betul2 meriah...haha...sume 2 utk adik...

ngan hadif

muke nak poyo je...huh


byk lg nak cite sal adik ni...tp x pe la...kalo nak tau meh la jmput dtg uma...tp jgn terkejut la..dye ni bkn ckp ngan org sgt...huhu....tp yg penting setiap kali aku balik selalunya la kan mesti dye kan tido sebelah aku...huhu...besa la..bkn nye selalu aku de kt uma pon...sejak skolah dulu da dok jao so jrg2 jmpe dye...2 yg terover cikit 2...hehe...sweet kan tido sesame...huhu...


sambut besday adik yg ke 16 kt down town shah alam...


sebenarnye nak ckp baru2 ni dlm 2, 3 ari lepas adik dpt tawaran skolah kat temerloh pahang...then akak aku msg gtaw pasal ni...tp dye x bg adik pegi sbb jao katenye...hek eleh...ntah pape kan...pe mslh nye...dok asrama kot bkn ulang alik dr uma....haishhh....x phm btol...yg x leh bla nye akk siap pesan kt aku lg jgn ckp pe2 kat adik coz dye takut aku pengaruh adik suh pegi....



tp aku x kire aku tepon gak adik tanye...aku suh dye pegi coz rugi r...bkn sume dpt peluang...aku mls nk bising2 kat akak...nnti dye kate aku x paham la ape la....common la...dye pon adik aku gak...walaupun aku x tanggung dye tp dye still adik aku kan...nape aku x de hak nak bersuara ke???aku pon kakak dye jgk....siang td adik gtaw yg dye rase cam nak pegi...wahhh...aku pon seronok la jgk....hehe


skrg ni aku ngah tggu respon dr akak same ade boleh pegi ke x...kalo boleh dye kene dftr secepat mgkn n aku x dptla hntr kalo cam 2...ngah praktikal kan...ne leh cuti...tp x kesah la...janji sumenye yg terbaek tuk adik...


buat akak (walaupon dye x bace)...cume nak ckp cikit...kita patutnya bg semangat kat adik...kita sokong je la dr belakang ape yg adik nak...bia dye pilih pe yg dye minat bkn kite yg tentukan...bagila kepercayaan kt adik walaupon kita taw dye mcm mane...mmg dye x kuat...tp sampai bila?? dye lelaki...kalo kita x bg peluang kt dye sampai bila2 pon dye tetap mcm 2...Insyaallah adik boleh survive nnti...dye bkn mcm ijai yg dulu...dye da besar n da pandai berdikari...kita doa je yg terbaik tuk dye...


~loving you~

Saturday, May 21, 2011

YaKiN CiNtAmU Ku DaPaT

YAKIN CINTAMU KU DAPAT
(Kangen Band)

Langkah kakiku semakin susah
Saat dirimu hakimi hatiku
Namun ku coba selalu mengalah
Kulakukan demi cinta

Aku menunggu dan terus berharap
Dan aku bertahan hingga datang gelap
Hingga satu saat tubuhmu kudekap
Yakin cintamu ku dapat

Meski kau selalu menyakiti aku
Kucoba bertahan walau sakit hati ini

Kupaksakan dan aku percaya
Suatu saat nanti kau akan mengerti
Bahwa cintaku ini takkan mati

Aku menunggu dan terus berharap
Dan aku bertahan hingga datang gelap
Hingga satu saat tubuhmu kudekap
Yakin cintamu ku dapat

Meski kau selalu menyakiti aku
Kucoba bertahan walau sakit hati ini

Kupaksakan dan aku percaya
Suatu saat nanti kau akan mengerti
Bahwa cintaku ini takkan mati

Meski kau selalu menyakiti aku
Kucoba bertahan walau sakit hati ini
Kupaksakan

Wwooo~~~

Bahwa cintaku ini takkan mati



p/s: jodoh pertemuan di tangan tuhan...yakinlah jodohmu pasti akan tiba...semuanya telah ditentukan...tidak perlu menafikannya....

~uPdAtE~

hye sume......
lame da x update kat sini....bkn pe byk keje cikit before ni...bese la...da saat2 akhir di bumi UKM ni...mmg la kan...nk kene siap kan tesis n mcm2 lg la...tp alhamdulillah....semuanya da selesai...lapang la sikit dada ni...kepala pon da  x serabut sgt nk pikir sume 2...waaa~~ tp rase sedeh la plak...makne nye x lame lg kene tinggalkan bumi UKM ni la...mesti rindu...byk memory kt cini especially kt kolej terchenta...cinta ke? hahaha....tetttttt.......



pasni insyaallah leh la slalu update kt cini...byk cite nk story sbnrnye...cume kdg2 x berkesempatan nk wat n3..mane x nye byk sgt halangan...kdg2 line bengong...kdg2 sbb da pnt sgt mlm je tido awal...kalo siang mmg x la...maklum la da berkejaya....hahaha...poyo en...padahal baru praktikal je...kuikuikui....tp penat beb....dan mcm2 halangan lg la.....pasni i'll try my best....huhu...



lastly.....gudluck pada semua kawan2 terutamanya my classmate, student BIOTEKNOLOGI TUMBUHAN yang akan bergelar graduan tidak lame lg...wish u all the best.....




Friday, March 25, 2011

UnExPeCtEd vs FrUsTrAtEd

UNEXPECTED

mmg aku x jangke bende ni...
nape mesti dikaitkan dgn diri aku?
ape salah aku?
aku x de kaitan langsung!!!

mmg aku x duga kau lah org nya...
mmg aku x sangka
mmg aku sgt terkejut
dan....
mmg aku nak nangis bile dpt taw sume ni
sgt sedih...(T_T)

aku x pernah kaco idup kau
sampai ati kau
tapi kau silap!!!
aku bukanlah seorang yang mudah untuk mencintai
mmg aku akui aku mudah untuk didekati
tp bkn bermakna mudah untuk memberi

ya....
mmg aku suke...mmg aku syg...
tp suke dan syg aku hanyalah sebagai kawan
sebagai abang
gelak ketawa bersama
susah senang bersama
tidak sesekali aku akan khianati ikatan ini
tidak akan!!!!


FRUSTRATED

aku mmg kecewa
kecewa kerana kau masih tidak mengenali diri ini
cukup mudah kau mendengar kata-kata org

aku silap
sepanjang perkenalan kita rupanya tidak memberi sebarang makna
aku benar-benar percaya kau tahu siapa diri ini
sebaliknya hanya aku shj yg menyedari

segala persoalanku sudah terjawab
patutlah kau cuba menjauhkan diri
sangka ku kau terlalu sibuk dgn duniamu
kerna aku juga dgn duniaku
rupanya ada kisah disebaliknya

sekarang...
terpulanglah pada dirimu
untuk mempercayai diri ini
atau insan itu
tp aku yakin dan pasti
suka ku, sayang ku...
hanyalah sebagai seorang yg rapat dgnmu
seorang teman
seorang sahabat
seorang abang
ibarat saudara lain mak lain bapak
tidak mungkin akan terjadi sebaliknya
noktah!!!

Thursday, March 10, 2011

DeNdAm

lame gak aku x update kt sini...lately sgt bz r....serabut pale otak...rase cm nk pegi jao2 je..nk release2...agaknye sbb 2 gak la kot aku kerap sakit kepala....aduii...takut beb...takut bende laen plk...mcm cite2 kt TV...taw2 da kritikal....ya Allah.....mintak dijaokan...


dgn keadaan yg x tentu arah skrg2 ni, mcm2 la yg jd...kdg2 aku rase suke, gembira, hepi n enjoy sgt2...kdg2 rase bengang, saket ati, meluat, menyampah dan sebagainye...byk nye rase yg cm ni r...aku x penah lg rase benci sgt2 kt org...TAHNIAH la kpd sorg hamba Allah ni sbb berjaya buat aku menyampah giler kt dye...



pe mslh dye ntah yg x puas ati sgt...padahal aku x kaco idup dye pon...kalo aku taw ni la balasan yg aku dpt, mati idop semula pon aku x kan tlg ko...lantak r ko nk tertonggeng skali pon...tp nk wat cam ne baru skrg ko nk bukak topeng yg selama ni menutup identiti ko yg sbnr nye...



x baek nk menyumpah org ni kan...tp aku mmg x leh thn ngan ko ni...ko ni da terover sgt....aku x de la nk doa kan yg x baek kt ko..tp seyes aku mmg hrp sgt ko dpt blsn...bkn skrg tp akan dtg...ingt 2!!! dosa manusia dgn tuhan masih boleh memohon maaf dgn bertaubat sungguh2...tp ingat..........dosa manusia sesame manusia selagi tidak mohon maaf kpd org tersebut, selagi itulah dye akan kekal...fikir2 kanlah...


selama ni aku sendiri pon x berapa pasti ape itu DENDAM...tp hari ini......yuppp.....sedikit sebyk terdetik juga perasaan itu....yeahhh....ianya pasti......




SANGAT-SANGAT BENCI!!!!!!!!!

Thursday, February 24, 2011

DuLu KiNi & SeLaMaNyA

dulu...kini...selamanya....
nak flashback  memory lame bersama mereka
dinie...marte a.k.a. afiq...caer


mule2 kenal mereka mase MMP sesi 2009/2010...cam mane la leh start rapat ngan dorang ni aku pon x pasti...pelik jgk...mase MMP 2 aku x mainkan byk peranan pon...lebih byk uruskan pasal kewangan je...mcm banker la plk kan.. nak wat cane da mmg BENDAHARI...keje nye pegang duit je la...MMP sesi 2009/2010 start kitorang da wat perubahan dgn memperkenalkan sistem GROUP..senang cikit nk handle dr dok ikot blok...mungkin akan diteruskan utk yg akan dtg...depend pd YDP la nk proceed or x...





aku da la MT JAKSA bkn exco, lg la x kenal byk junior..bkn nye de sekretariat cam exco2 yg laen..so mmg x popular la kan....hahaha...tp x taw la cam mana boleh terkenal ngan mereka2 ni...kebetulan group mereka2 ni dok kt paling ujung...aku mmg suke dok kt tepi skali...al-kisahnye mls nk jln pusing2 dlm dewan 2...so lepak kt tepi2 je la...aku slalu perasan yg mereka2 ni suke senyum2 pastu dok gelak2...ishhh...pe kes la bdk2 ni...hahaha...so mcm pelik cikit la kan...aku pon mark la bdk2 ni...tp x sangke la plk kan....huhuhu...

MMP sesi 2009/2010



patut la geng...rupe2 nye afiq ngan dini 1 matrik dulu...pastu si caer plk 1 fakulti ngan dorg kt UKM ni...so dorg start kenal2 pon mmg kt bumi KKM ni...mereka bertiga ni fakulti EKONOMI & PERNIAGAAN...sbnrnye selain mereka bertiga ade lg yg laen...tp x bape rapat sgt da...mereka je yg still keep in touch sampai skrg...mmg best sgt mereka ni...

with afiq
blur pplk pic ni

with dinie

with caer



kalo dulu pas abis MMP slalu lepak ngan dorg kt kafe...sembang mcm2...mereka sume mmg mcm adik...kebetulan plk caer ngan dinie x de akk..sbb 2 kitorg rapat sgt..afiq x sure x bape ingat...caer ni mmg manje cikit...ngengade lebeh...tp mereka sgt caring...ingt lagi de 1 mlm 2 kitorg lepak2 kt kafe...pastu de sorg senior aku ni join..yg si senior ni kalo ckp ngan aku mmg x berlapik...ikut sedap dye je..mmg kasar la kan..nk wat cam ne da mmg cam 2..aku x de la ambik ati sgt sbb mmg da taw perangai dye..bile bdk2 ni dgr muke dorg berubah..aku x pasan pon..tp lepas dorg blk 2 si caer ni ade msg..dye kate dye x suke care senior 2 ckp ngan aku...dye mmg sgt marah tyme 2..tp x leh nk wat pape sbb dye pon baru lg kt cini...sgt terharu tyme 2..ingat lg msg dye..."saya x suke tgk dye ckp ngan akak cam 2...kitorg da anggap kak linda mcm kakak kami..sy ngan dinie bengang je bile dye ckp mcm 2"...lebeh kurang cm 2 la msg caer...sgt terharu...(T_T)



tp....de 1 peristiwa yg buat aku sgt kecewa dgn mereka...harapan aku x tercapai...x pe la..bende nak jd...lepas peristiwa tersebut mereka da berubah...seolah2 cube larikan diri dr aku...tp kenapa?? kenapa nk sembunyi dr akak?? selama ni everything kite share same2 kan...x pe la...aku redha je...then sesi ni mereka pindah kolej KIY..sbb pindah x taw coz mls nk tanye lebeh2...itu pilihan mereka aku x leh nak halang..



aku bangga dengan mereka...akhirnya mereka da matang n survive kt ukm ni...masing2 out standing bkn hanya belajar semata-mata...afiq ngan dinie jd AZ tuk pesta konvo...caer plk aktif fakulti n da mampu nk handle program...congrates!!!! ini yg akk nak tgk dr korang sebenarnye...semua nye da berjaya...walaupun da x selalu jumpe tp sesekali jumpe mmg best...puasa thn lepas aku de lepak2 McD ngan mereka...disbbkan lame x jmpe n lepak skali, so mcm2 la cite...wahhh!!! sgt best tyme 2...teringat tyme dulu2 mase mereka 1st year...then semalam jmpe lg ngan dinie n caer...afiq x dpt dtg sbb bz de program kt dectar...dye handle bhgn teknikal...next, kitorang nk lepak lg coz dinie nk belanje aku...yeayyy!!!! x sabar nk tggu......



mereka lagi

comey kan....huhu

budak manje

mcm2 gaye


jgn slh paham plk...kitorg x dok rapat pon...2 sume effect kamera sbb 2 nmpk cm rapat je...huhuhu





MISS THAT MOMMENT!!!!
korang adik n junior paling best....syg korang...=)








p/s: next nk story pasal MMP sesi 2010/2011 plak...tyme ni kisah laen plk...

Sunday, February 20, 2011

KoSoNg

kenapa yea??? lately slalu rase kosong je...ape yg da jd sbnrnye? aku sendiri pon x tahu n x phm...ape yg aku nk sbnrnye skrg ni?? sblm ni life cam mne?? nape x mcm dulu?? mcm2 persoalan yg timbul...tp 1 pon x de jwpn nye...mungkin saat2 akhir ni kot...so pale otak ni suke pikir bukan2...


huhhh!!!! bosan la mcm ni...sampai bile nk terus mcm ni...buntu...buntu...buntu...leh x sape2 tlg kembalikan ape2 yg ilang 2?? aku x nk idup cam ni...tolong la...x suke...x suke...x suke...=(



semuanya berpunca dr aku ke??? ke perasaan aku je??? haihhh....(T_T)

Friday, February 18, 2011

hEpY BeSdAy

HaPpY BiRtHdAy tO Me!!!!!!



wahhh!!!! nak kek...nak kek.....(^_^)

nak kek mcm ni
wahh...cam da kek kawen je

nak teddy bear jgk

nak kaler biru =)


rose

cantik!!!!



nak semua boleh???
ade sape2 nak bg x



wahhh!!!! best nye kalo dpt semua ni....(>_<)

Wednesday, February 16, 2011

TaBiAt

entry kali ni aku nak cite cikit ttg tabiat..x kesah la tabiat yg baek ke yg buruk..sume ni x de kaitan ngan org laen..bende ni realiti yg berlaku dlm idop aku..urmm..aku definisikan tabiat ni adalah suatu perilaku yg sering dilakukan dlm idop korang x kire la yg baek or buruk depend pd korang la kan bila ada kesempatan dan diberi ruang dan peluang...cewahhh...poyo giler kan takrifannye...kuikuikui..=)




boleh wat list jugak la kalo nk story pasal tabiat ni..bile dipikir2 kan balik mcm kelakar je..tp ni la yg aku buat since dari kecik ag..sume org dlm famuly da phm especially yg num 1..hahah..



1. suke ikot orang

aku mmg suke follow org family la bkn sebarangan org ke mana saje dorg nak pegi..x kire la tempat 2 dekat ke jaoh aku still nak ikot jgk..yg paling aku suke follow abah la sbb nek moto..haha..yg x boleh lupe ade sorang kwn abah ni siap ckp aku ni mcm belangkas..ciss!! sampai aty acik kan..mane x nye belangkas kan selalu berkepit je ngan mak dye..lebeh kurang la ke mana abah pegi mesti ade aku...even sampai ke besar pon tabiat ni masih ade..cuma mungkin da kurang cikit kot...



2. kuat jalan

ni pon dari kecik da mmg cm ni..kalo dulu2 mmg susah nak lekat kt uma..merayap je keje nye..alaa...bkn jaoh pon kat area2 uma gak..g mana lg kalo x maen kt lua..da selalu kene bebel ngan mak pon wat x reti je sbb aku taw mak x garang mana pon..huhu...jahat giler kan...miss u so much mak..=( tp bile sebut abah je mmg mencicit aku lari balik uma...hahahaha....lawak btol..even x penah kene rotan sekali pon cam akak2 aku yg laen tp aku still takut kat abah..aura abah laen mcm beb..seram woo...mase kecik dulu aku ade tahi lalat kat tapak kaki n org dulu2 kate maknenye suke berjalan..urmm...mungkin la kot kan sbb da terbukti..hahaha...dan sampai sekarang pon still mcm ni..aku mmg suke berjalan..x kesah la ke mana pon..sbb 2 bile org ajak kua aku on je...huhu

best nye pegi makan angin



3. asyik baring je

kalo nk taw aku kt uma x leh nak duduk lame2..mesti lepas 2 nk baring..x kesah la kat mane pon..atas lantai ngan sofa pon jadik la..x taw la nape aku mmg x leh duduk lame2..saket punggung...hahaha..riso jgk kot2 ade penyakit je..x penah la cek lg kan..dr segi biologi nye mmg tulang kita yg akhir sekali 2 mcm tajam cikit...urmm...name nye tulang coccyx..agaknye tulang ni la kot yg bg tekanan bile duduk lame2..2 x pasti la nak taw kebenaran kene rujuk pakar..

ni la struktur tulang belakang manusia


3. tarik muncung mulut

hahaha...mcm lawak je kan..tp tangan aku ni mmg gatal ckit..mesti ta tarik2 muncung mulut 2..kadang2 suke kopek2 kulit mulut..sampai berdarah jgk kadang2 tu..ye la lapisan kulit kan nipis..tp bibir mmg kering pon..sbb 2 pakai lipbalm x de r nmpk cam org saket je..=)

senyum selalu..=)

mcm2 jenis ade
boleh pilih mane yg sesuai ngan korang


4. share makanan

yg ni mungkin same ngan org laen kot..x pasti la kan..tp mmg dr kecik kitorang adik beradik suke sgt share mknn..semua la x kire ape pon..kdg2 cam ntah pe2 je..kt dapur 2 belambak lg ade tp bile sape2 yg mkn mesti nk rase padahal boleh je ambik yg laen kan..lepas sorang sorang..byg kan nak rotate semua akak yg de 4 org 2..last2 aku tggl ape je kan..haha..tp da terbiase..nak wat cane..x kesah pon..abg ipar aku yg sulong 2 pon pelik tgk kitorang..bile nmpk je org len mkn mesti ade antara kitorang akan cakap " nak ase..nak ase"..hahaha...da jd rutin..kalo mkn kat lua pon same...

kami semua hantu laksa
feveret!!!


ape lagi ek tabiat yg aku suke wat..urmm...x leh nk pikir da...2 je kot..mungkin kalo de yg tertinggal aku akan update balik..wat mase ni, yg ni je terlintas kat dlm kepala otak ni..susah kot nk berubah bab2 ni..kalo yg laen mungkin boleh cube tp kalo yg kt atas ni kene pikir 10 kali dulu..maybe one day tp x taw bile..hahaha..(>_<)


Tuesday, February 15, 2011

KeKaSiH aWaL & AkHiR


Malam menanti siang
Siang menanti malam
Bagai berkurun lamanya
Masa memisahkan kita
Hingga terlupa
Pada paras lupa

Malam mencari mimpi
Siang mencari erti
Tersingkap seribu makna
Terucap seribu kata
Terlepaslah... rahsia

( korus )
Sekian lama terpisah
Akhirnya bertemu
Mengenang dosa
Mengenang rindu
Dan ternyatalah
Cintaku yang satu...
oh oh...

Kau kekasih awal dan akhir
Kau kekasih zahir dan batin
Setelah ku sedari
Cintamu yang abadi

Takku harap takku peduli
Walau bulan jatuh kebumi
Dan hadir bidadari
Tak kumimpikan lagi

Kerana kau lebih mengerti

( ulang korus hingga akhir)

Kerana kau lebih mengerti




penuh makna setiap bait lirik lagu KAU KEKASIH AWAL & AKHIR nyanyian Jamal Abdillah...menusuk kalbu...korang taw x sbnrnye lagu ni bkn ditujukan untuk seorang kekasih...tp lebih berbentuk ketuhanan...kalo x percaya cube hayati betol2...seyes boleh mengalir air mata ni...



betul2 tersentuh dan memberi makna
sgt indah setiap butir bicaranya
terus menusuk dikalbu
benar2 memberi kesan dlm jiwa


aku betul2 tersentuh
seperti mahu mengalirkan air mata saat itu juga
seringkali kita lupa dan leka
hakikatnya tidak sedetik pon DIA melupakan kita


maafkan diri ini
kerana terlalu mementingkan duniawi
sehinggakan alpa pada yg hakiki
bimbinglah diri ini pada jln MU...


SaLaM MaULiDuR RaSUL
1 MaLaYsIa 1 UmMaH

Monday, February 14, 2011

i LoVe SpOrTs

aduii...ekceli aku nk cite sal entry ni smlm tp line ting tong plak...terpakse la delay...aku nk type cikit punye pnjg tp x leh nk post...aku pon save la dulu as draft...x kesah la kan...al-kisahnye begini..............


ptg2 yg panas ni aku nk membebel plk...lps blk dr mkn tetibe tgn ni gatal plk nak men2 tekan2 keyboard ni...nk men game aku x layan...urmmm...akceli akux pandai men game2 ni sbnr nye...kuikuikui...mesti korg nk gelak kan...da mmg realiti...aku x pandai r men2 game..yg aku taw men game soltaire je r...hahaha....sian aku kan...x pe la...mungkin de mase aku akan try men game selain game soltaire 2...huhu


tajuk entry kali ni berkaitan ngan sports...sbnrnye blk dr mkn td pi singgah al-ikhsan jap...konon nye nk pi tgk beg yg aku berkenan 2..tp sgt mendukacitakan bile beg yg aku nk 2 da x de...adoiii....frust sungguh...nk wat cane ri 2 nk beli fulus pon x de..kering beb tyme 2 duit jpa pon x masuk ag...skrg ni tyme da senang2 sikit ni beg 2 plk xde...waaa...xde rezeki kot...pasrah je la nk wat cane...lastly aku beli jgk la sbb mmg sgt2 perlukan beg...especially nk bwk pi kuliah...beg sume da buruk2....hahaha...1st tyme woo aku beli beg mahal ni...seumur idop x pnh skali pon...menggigil gak r tgn nk kua duit td...puas ati gak la...

beli beg kat cini la....~aL-ikhsan~

ni la beg nye...x bukak plastik lg

cantik kan...>_<

smart!!!! ade beg kecik lg


mmg feveret aku brg2 brand sport ni cam adidas, nike, puma dan seangkatan dgn nye...sume nye smart ngan sempoi...jam pon aku pakai adidas...walau pon x ori yg penting nmpk sporty...i like!!! x caye tgk ni....

jam adidas


aku suke bende2 yg simple je...x nmpk heavy sgt...nnti serabut...sakit mate aku tgk...dan bg aku bnde2 yg nmpk sporty2 ni sesuai dgn jiwa aku...aku x suke lady's sgt ni...leceh r...bunga sane bunge sini...eeee....bkn waa la kalo camtu kan....sbb 2 aku suke pakai jeans ngan t-shirt je...simple n sempoi...nk jln pon senang...x yah nk control2 ayu...dan yg paling penting aku mmg suke bersukan...dr skolah dulu aku mmg aktif...aktif berpesatuan ngan sport...tp bab2 unit beruniform ni gua x minat sgt la beb...huhu



kebanyakkan nye aku maen sukan yg dlm team...bukannye ape tyme dulu2 aku mmg penakut kalo involve sukan individu ni..sumpah x berani..lg2 kalo olahraga..perghh!!! leh gugur jantung bile dgr bunyi pistol tyme nk start lari 2...jd gelabah beb..hahaha...2 sbb r aku x minat olahraga ni..dulu aku maen hoki, bola jaring ngan bola baling...sume jd wakil skolah...tp x de la hebat sgt pon...paling jauh pon peringkat daerah je sbb pastu aku mls da nk sambung lg...mana x nye bile nk blajar nye kalo da asyik trainning je...phm2 je la kalo da trainning pusat 2 mmg kene kaw2 la kan...mati aku nk kechap balik sume yg tertinggal 2...fuhhh~~




rugi beb sape yg x join sport ni...korang x rase nikmatnye...ape2 pon bdk2 sport ni yg akan diutamakan...yg paling best tyme kt skolah teknik dulu...tyme 2 aku paling aktif ngan netball...team netball plk mmg ngam ngan bdk2 bola...mane2 nk pegi pon mesti dua team ni yg cikgu bwk...ye r kitorg ade karnival sukan khas antara teknik..dlm karnival ni hanye netball ngan football game je ade pastu cmpur dgn debate...game laen mane de...perghh!!! mmg best weyh tyme ni...kitorang dpt t-shirt free...dpt full tracksuit jenama ape ntah aku lupe...branded gak la...beratus beb harga sepasang...mmg anak emas giler r tyme skolah dulu...bdk2 laen sume jeles...nasib r kan sape suruh korang x aktif sukan...x dapek den nak nolong nye....pastu nk dijadikan cite team netball ngan football dpt jd johan MSSD plk kan...mmg mnatop la!!! da r kitoang 1st batch plk 2...sume cikgu2 bangge woo...huhuhu....kitorang dpt g mkn angin sbb jd johan...wahhh...best woo jd atlet ni...dpt mcm2...bangge kejap...huhu
  


ni la geng2 netball...burn giler r tyme nih...

ni maen handball kt skolah

haaa....ni la bdk2 netball ngan football


tapi....zaman kegemilangan nye stakat 2 je la...lps abis skolah aku da slow cikit...masuk matrik aku jd x aktif da...giler pasif r...ngan x byk ckp nye....huhh...poyoo btol...bosan giler idup bile x join sport tyme 2...bkn pe x de geng la beb...nk wat cane....x pe r...pasrah je...hahaha....


next nye sambung study kt ukm plk...2 pon lebeh kurang je...still join under sport commitee tp maen yg slow cikit...last aku maen handball tyme 1st yr mase SUKEM...2 pon cam hampeh je....sume bajet cam power tp haram x de...aku mls nk byk bunyi sgt sbb sku pon tyme 2 baru je join so aku pon follow je la...maen cam nk mati je rasenye tyme game..mane x nye sume pancit x de stamina...separuh mati gak la aku turun naek pdg 2...huhh...sempot gak la weyh...lastly dpt gak la pingat perak...pingat 2 pon aku x taw kt mane sampai skrg aku x dpt balik lepas jaksa sukan nk pnjm sbb nk komplen kt pihak U...urmm...x pe r...yg penting kepuasan 2 ade...pastu aku dpt offer maen tuk MASUM wakil U tp aku tolak...bukannye ape tyme 2 aku wat short sem...x berkesempatan la...next2 year nye mmg aku nk maen gak tp disbbkan ade pihak yg aku x ngam so aku mmg x join la....

naib johan handball SUKEM 2008



haihhh...da nasi badan agaknye...skrg mmg da x de la involve mane2 sport lg...seyes weyh...badan pon jd laen mcm je bile da x bersukan ni...lemau jer...kalo nk maintain nk x nk kene la bersukan jgk...paling x pon kene jog...tp 2 la niat 2 da de cume kdg2 tu keadaan x mengizinkan...huhu....ape2 pon mesti try jgk....yeahhhh!!!! semangat2!!!!


p/s: nk tutttt yg sport jgk...hahaha...baru smart!!!  gedik giler r...hahaha...ehh...suke ati aku la...x susah kan korg pon....kuikuikui...

Saturday, February 12, 2011

kAu SaHaBaT

Apabila ingin berteman, janganlah kerana kelebihannya, 
kerana mungkin satu kelemahan, kau mungkin akan menjauhinya.


Andai kau ingin berteman, janganlah kerana kebaikannya,
kerana mungkin dengan satu keburukan, kau akan membencinya.


Andai kau ingin sahabat yang satu, janganlah kerana ilmunya,
kerana apabila dia buntu kau mungkin akan memfitnahnya.


Andai kau ingin seorang kawan, janganlah kerana sifat cerianya,
kerana andai dia tak pandai menceriakan, kau mungkin akan menyalahinya.


Andai kau ingin bersahabat...terimalah dia seadanya,
kerana dia seorang sahabat yang hanya manusia biasa,
jangan diharapkan semuanya sempurna,
kerana kau juga tidak sempurna,
tiada yang biasa-biasa menjadi satu yang sempurna tetapi bersahabatlah kerana Allah Fillah...



p/s : maaf diatas segalanya...keadaan menyebabkan aku leka dengan semuanya...(T_T)

BENCI 3!!!!!

BENCI...BENCI...BENCI!!!!
nahhh!!! hambek ko!
bengkek btol aku..ckp x supe bikin
ckp cam keling
hah..bosan tol

ckp btol2 kan senang
spoil mood btol
org seyes dye memaen plk
x yah nk wat lawak bodo
x lut pon
meluat ade la
*sight!!!


Thursday, February 10, 2011

mAkAn

makan...makan...makan
asyik2 makan je
apsal la asyik nak makan je 
semalam paling banyak
lunch makan nasi ngan geng2 lab
ptg g mkn KFC ngan ayin
mlm plk BBQ aspirasi
pastu leh plk kua
then teringin mkn sup
huh...sume aku tibai
leh tahan gak r


ni kes mkn x baca bismillah ke ape ni
woit...bace kot
kalo cam ni ary2 boleh jd gemuk
alaaa...
x nak la gemuk
nk tambah berat badan je 
tp x nak gemuk
agak2 boleh x?
urmm....skrg lebeh kurang 47.5 or 48.5 kg
around tu je la
kalo naek pon 1 kg pastu turun blk 1 kg
bek x yah kan
tp nk wat cane 
hakikat nye cam 2

x pe la
janji sehat
~chill~



p/s: nak wat cane, sume family slim2...x kan tetibe aku gemuk plk kan....yg x best nye tggi sgt susah nk cri pakwe...kuikuikui....=p

Wednesday, February 9, 2011

HaRi iNi~~iNi HaRi

bangun pagi ari ni rase ringan cikit kepala otak ni...fuhhhh!!!! lega...siap jgk akhirnya...sbnrnya life tyme 3rd yr ni mmg heaven giler r...mana x nye 1 ari ade 1 or 2 kls je...laen sume free...tp yg disaster nye assignment!!!! mmg x leh blah...cikit ke byk ke len cite tp mslh nye sume mmg superb la...leh botak pale nk siap satu2 assignment....mane ngan lab tuk tesis ag x siap2...writting pn x start ag....huhhh!!!! tekanan wooo.....pe2 pon mood kire hepy gak la bile da anta assignment Dr. Kalai...tp dlm aty cam x confident je...btl ke ape yg aku buat 2?? urmmm....tibai je la...hahaha


ingat lps anta assginment 2 nk masuk lab la...rupe2nye de kls ganti kol 11-12...asal aku x taw??? hahaha....2 la akibatnye bile x dtg kls...huh...sib baek aku dtg fak...klu x miss lg la jwb nye...abis kls nk pi lab cm x cukup tyme je...kalo boleh aku nk siapkan dlm 1 ary je...mmg x sempat la....nk extract RNA lg....nk run gel lg...x kan nk berkampung dlm lab plk...mmg x la....esok je la....


pastu bdk2 ni ajak pi mkn plk...adoii...kalo mkn ngan bdk2 lab mmg mls r..bkn pe aku kalo bleh x nk pndg pon muke mamat 2..x taw la nape..dlm pale otak terpikir kalo kene nek kate dye lg r aku x nk...cukup la...xde lg lepas ni...mule2 kitorg rancang nk jln2 kt pusan je...tp yg puak lg 1 ajak plk mkn...aku mmg mls sbb aku da mkn da sblm dtg kls pg td...bdk2 ni pon mls jgk sbnrnye...akhirnya pakse rela jgk pg...aku pon heran asal dorg nk x nk pg je...rupe2nye ade cerita disebaliknya....byk jgk aku tertinggal rupenye...huh...lantak korang la...aku mls nk masuk campur....


tp bile dgr cite cam x patut plk la kan...terus terang je la kan...wat pe nk sorok2...da terang lg bersuluh kot...yg minah ni pon x leh bla jgk...dulu mase mule2 dpt taw yg si brother ni co-supervisor ko mcm2 ko ckp kan...ko kutuk dye kaw2 punye...last2 skrg ko tersangkut ngan dye plk...pe kes??? x kesah la kan ko nk tertungging pon ngan brother 2 tp agak2 la...1 lab kot...tggu r da abis bru declare...skrg bdk laen dlm lab pon jd x best je nk ronggeng2 cam dulu....yg lg 1 x leh bla 2 bkn ko dulu da de bf ke minah??? ko ade gak cite yg bf ko suke wat kan kek tuk ko la ape la...skrg pe cer??? da break??? common la...kot iye pon da break lepak2 r dulu...ni x terus ade ganti...pergh!!! giler howt ko...mmg market r cam 2...cepat tol hati ko berubah kan?? kirenye murah gak r aty ko 2...ooo...x ku sangke...walaupun tgk aku ni hu ha hu ha....kwn n lepak ngan laki....tp aku x de la semudah 2 beb nak sangkut2 ni...eee...plezzz la...x maen la....


sian plk aku tgk membe2 aku yg laen ni...korang saba je la ek...bia la dye nk wat cam 2...nnti bile moto da sampai korg escape je dr dorg...kite pg meronggeng ngan kite2 je...lg best...nnti bile2 free kite wat lady's night plk ek....hahahaha....pe2 pon chill taw...x saba aku nk tggu cite2 yg selebihnya....mesti mcm2 kn....wait!!! nnti aku gegar bilik korang....hahaha



p/s :luka yang paling lama untuk dihapuskan ialah pabila hati yang menangis tersedu-sedan tetapi luarannya nampak tenang

Monday, February 7, 2011

MeNyEsAl

MENYESAL
tajuk entry kali ni
xde bende yg aku sesalkan pon
ni sume gara2 lagu sixth sense
tajuknye menyesal
best woo lagu ni
tp x de kaitan ngan aku pon
saje nk suke coz melody dye best
lirik pon leh tahan gak la
sentap kot
sape yg de experience cam lagu ni mungkin bermakne la bg korg
aku??? urmm...ntah la
x pernah plak rase menyesal cm pe yg de dlm lirik lagu ni
pe yg berlaku mungkin de hikmah nye


kpd sape2 yg berkenaan
rileks je suda
wat pe gopoh2 nk cari partner
sume nye tetah ditetapkan
kan mmg fitrah manusia di jadikan berpasang-pasangan
mungkin blom jmpe yg sesuai
mungkin ade yg lebeh baek dr pe yg korg dpt sblm 2
jgn down2
saat 2 pasti akan hadir dlm idup sume


jom hayati lagu ni


Tak pernah ku fahami ertimu padaku

Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri



Setelah ku terjatuh baru ku sedari

Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi


Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku


uuu~~~uuu
hohoooo~~~


Hanya dirimu

Tulus cintaku



Menyesal ku akui tak terima cintamu

Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku


Terlambat ku akui berertinya dirimu

Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku






lagu2 dorg sume best2....layannn....

HeRoEs

betol la org kate penantian 2 satu penyiksaan
mmg di akui
penat kot tggu dekat seminggu
berkat kesabaran ceewaahhhh!!!! semuanya berakhir


tanggal 3 Februari 2011 
setelah penat bertarung antara hidup ngan mati hampir 2 jam
maka lahirlah seorang putera ke dunia
mcm hikayat la plk kn


arghhh!!!!! x yah nk merapu la
straight forward je suda
hahaha


along da selamat lahirkan anak
dpt baby boy
huh...boy lagi
tambah lg la hero kt dlm uma 2
xpe la...boy pn boy la
janji sihat
dan yang pasti comel n pipi mahal cm makcik kn
hahaha...perasan suda 


comel kan baby boy


ni la baby nye yg x nk kua 2
adoii baby...lame taw tggu baby kua
akhirnya kua jgk adik ni


kecik je baby ni...2.9 je
kecik nye ko ni dik
same cam kakak dulu
kalo korg nak taw selalunye baby boy ni besar
mesti lebih 3 punye la
tp baby ni kecik je
comey =)


amboi...tido mengereng je


merah kan dye
org kate kalo merah time baby da besar nnti org nye cerah
betul ke???
x taw la sejaoh mane kebenarannye

pe name baby ek???
urmm...xtaw nk pilih yg mane 1
ade beberapa pilihan

muhammad syakir izham
muhammad syakir izzat

muhammad syahir izham
muhammad syahir izzat

muhammad syamir izham
muhammad syamir izzat

muhammad syimir izham
muhammad syimir izzat

haaa....hambek!!!
pilih r yg mane 1 yg sesuai
aku suke name muhammad syimir izham
cute la name ni
cam manje je bunyi nye
tp abang x nak plk
hadoiii....spoil la


sume name2 2 sedap
yg penting ade makne n sesuai ngan baby
lastly along ngan abg decide nk bg name
MUHAMMAD SYAKIR IZZAT
sedap gak r yg ni pon...hehe
syimir 2 leh letak tuk yg coming soon...hahaha
x pon kalo korg nk ciplak name tuk anak korg pon boleh


my hero
muhammad syakir izzat



p/s: best de baby wooo....rase cm nk jgk je....hahaha...tetibe mood gatal nk kawen....ahhh~~ nonsence!!!!

Friday, January 28, 2011

SuSpEn

suspen gler aku smlm
mmg gelabah x ingat r
mn x nye 
bangun tido terkejut kot
penat rempit dr ukm sampai uma


tgh syok2 tido 2
tetibe along kejut bangun


along: adik, bagun! 
aku pon bukak r mate dgn x rela...haha
along: teman along pi klinik..da sakit ni
perghhh!!!! terus celik mata aku


terus turun dr katil
basuh2 muka
siap2 pakai tudung 
terus kua uma


pastu along suh drive plk
adoiii....gelabah la plk
cuak pn ade
xpe la
along ngah sakit kot
selamber je la


da sampai PJ lepak uma kak ana jap
tggu abg sampai lps 2 terus g klinik
last2 DR bg balik
dye suh dtg pg sok plk cek lg skali
baby x nk kua ag


haishhh....
cepat la ku baby
wat pe duk dlm perut ibu lame2
kakak ngan abg2 x sabar da nk tgk baby ni
excited!!!


now along kt klinik
x taw la kene tahan wad ke x
ngah tggu brite je ni
x saba!!!!